Nostalgi

Moderatorer: Amarace, _hagitch_, Templa-544B

Nostalgi

Inläggav thomas » 08 01 13, 3:44

Dax för en ny fånig fråga. I min strävan efter att utrusta bilen med tidstypiska tillbehör har nu resan kommit till radioantennen.

Jag har många gånger försök förklara vad det är för antenn jag söker. "Röd glasfiber, lång"... Ingen vet vad jag menar. Men gissa om jag vart glad när en av de enda bilderna finns på min farbrors PV sport dök upp, bilens årgång minns jag inte. Men bilden är tagen 1964 i juni ca... Suddig och eländig, men man ser tre speciella saker. Antennen, dubbla Marchal samt de speciella navkapslarna. de ser ut att täcka hela fälgen plus att de hade spinners monterade. Bättre bild finns inte är jag rädd.
Den bilen skulle man haft!....

Är antennen något som någon känner igen? Hoppas det jag vill ogärna posta på Amazon forumet om detta. Det handlar ju om en PV, ingen traktor jö! :wink:


Om någon känner motförmodan igen kapslarna och har en aning om vad det kan vara fär gärna höra av sig.
Bild
Den som hittar n
thomas
 
Inlägg: 129
Blev medlem: 07 05 29, 12:22
Ort: Stockholm

Navkapslar

Inläggav Blomquist » 08 01 14, 7:45

Antenn är svårt men dyker upp ibland på marknader. De långa glasfiberantennerna var särskilt bra till MV/LV och fanns i många olika färger en god vän har grön på sin Duett. Vad gäller navkapslar kan jag inte se några spinners på bilden, möjligen solkatter. Jag skulle gissa på standarddkapslar med s.k. fälgringar. Sådana fanns i en rad olika varianter ofta med nån typ av ekerstuk. Volvo tillverkade endast ett par hålvarianter samt de smala ringarna själva men sålde dessutom olika typer av fakrikat som tillbehör.
Blomquist
 
Inlägg: 478
Blev medlem: 07 08 22, 9:40
Ort: Danmark

Inläggav thomas » 08 01 15, 7:16

Tackar för svaret! Mycket intressant... Det blir till att springa på marknader i sommar alltså.

Ang kapslarna, så förklarade far idag att visst var det standard kapslar med påbultade spinners och fälgringar. Märkligt att han inte kom på det tidigare.
Den som hittar n
thomas
 
Inlägg: 129
Blev medlem: 07 05 29, 12:22
Ort: Stockholm
Återvänd till Övrigt

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster

cron