benpalm blev med Duett

här kan du skriva lite om dej o din bil/bilar.

Moderatorer: Amarace, _hagitch_, Templa-544B

benpalm blev med Duett

Inläggav benpalm » 12 11 25, 11:13

Hej,
jag heter Bengt Palmkvist och bor i Falun.
Jag är både 30+, 40+ och 50+ (hur fasiken nu det gick till?).

När jag växte upp i västerdalarna så hade jag en granne som var tre år äldre än mig, Mats. Jag brukade spana om det lyste i garaget där. Gjorde det det så knatade jag dit. Mats var en duktig kille som gillade att skruva. Först var det moppe. Kannjack, effektbula å allt möjligt. Lärde mig skillnad på shims o bricka, hona loppet, spänna ekrar. Åren gick (sakta då) och rätt vad det var så stod det en PV där! Nya utmaningar. Skruva, koppla Bosch storknick å knacka plåt... några år gick och helt plötsligt skulle man vara vuxen å ut å jobba... flyttade till Falun, inget garage att spana på. :-(

Nå, vuxen har jag inte blivit än. Men coolat ned lite kanske? För några år sedan köpte jag mig en gammal moppe. En helrasslig kromstockholmare (MCB 1289). Blev att riva ned den helt och piffa upp till toppskick. Lilla Frun skulle inte vara sämre utan köpte en Monascoot... Nu tyckte hon att kromisen var mycke trevligare att köra så jag får köra Monarscoot. Nå, Lill-Babs körde också det... hmmm.?

Nä, dax för lite bättre å manligare prylar! En tändkulemotor eller en traktor? Får inte plats, en Duett måste det bli! Spana på Blocket. Många vrak för "den händige" och "bara lite fix". Håhåjaja... va ska man ha? Toppskick för 120 papp? Tja, vad gör man sen då. Allt redan i tipp-topp? Tråkigt. En ful duett dök upp. Ommålad i blå och orange. Gått som bruksbil i 50 år. Besiktigad för två år framöver. Ramen verkar frisk och idioten slår till. Ho ho, den tuffar 17 mil hem utan problem. Sen får jag skriva lista på det mest akuta som ska göras. Ehhh... 1,2,3... många punkter blir det. Rost och slitage. Varför känns det kul? Tja, som människa vill man känna sig behövd och denna lilla Dutte behövde nog mig just nu!? :-)

Lilla Dutten har gått som bruksbil och blivit svårt misshandlad, eller handlad, genom året... eller kanske fått en ansiktslyftning som stjärnor brukar få? B20, femväxlad låda, en weber 45 förgasare (kult!) å diverse fix som kan göra en bruksbil bättre. OK, inget originalskick men va fan, en slitvarg som har jobbat i 50 år!! Ett stor köttben borde den ha!

Lilla Frun tycker det är kalas. En bil att köra hem jordsäckar till trädgården med. Men, jag måste ju laga rosthålen i lastutrymmet först. Det är ju synd om all jord är borta när man kommer hem! OK. En rullande renovering. Å fixa det akuta först... Jag inser att jag måste skaffa en till Duett! En pärla som står å glänser och så Dutten som får transportera jordsäckar och som startar i vinter när den "moderna" bilen tjurar.

/Bengan
d2
Konstigt!? Dä funka ju i går!?
benpalm
 
Inlägg: 37
Blev medlem: 12 11 09, 8:13
Ort: Falun

Re: benpalm blev med Duett

Inläggav Mattias Lavett » 12 12 02, 5:08

vilken beskrivande livshistoria, moppar , gammelvolvo mm är några av alla mina intressen det med :roll:
Medlem nr15416
http://www.garaget.org/farbrorbozze
Mina bilar på gården är:
Cheva 210 1955 (2-d stolpe)
Jocar Ford -32 5w hotrod
Ockelbo Ferrari (tom plastkaross)
Tiga FF1600-79
Volvo PV444C -51
Volvo 1956
Volvo Carina/Ockelbo 1967
Användarvisningsbild
Mattias Lavett
 
Inlägg: 2056
Blev medlem: 09 10 13, 7:08
Ort: Sandviken/Gästrikland

Re: benpalm blev med Duett

Inläggav pvfreak » 12 12 04, 3:09

Kul historia! Ha ha, att det där med att 30 40 50+ gick fort känner man igen. :lol: Men nu när grabben blivit med PV sport han också så känns det som att det var nån mening med blöjbyten och uppfostran. ;)
Välkommen hit.
Medlem 4437 i Svenska Volvo PV-klubben
Bild
Användarvisningsbild
pvfreak
 
Inlägg: 198
Blev medlem: 07 08 20, 4:07
Ort: Sätila/Västra Götaland
Återvänd till Presentation av forumsmedlemar

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster

cron