Laddar dåligt, Duett A - traktor -62

Generator, startmotor mm.

Moderatorer: Amarace, _hagitch_, Templa-544B

Laddar dåligt, Duett A - traktor -62

Inläggav Olliboll » 17 05 10, 7:10

Hjälper en påg med sin traktor och vi får inte den att ladda, den generatorn som han hade i när han dök upp ladda inte alls, en nyare växelströmare från Biltema.
Tydligen hade den funkat när den monterades och sen hade den lagt av.
Så vi bytade tillbaks till den gamla igen som då vi mätte ladda 13 volt ungefär med rätt nya kol.

Hållt på några timmar nu och får inte den att ladda mer än 11.52 volt, kan denna generator också vara kass eller är det något som vi missar?
kollat igenom kopplingar, allt verkar helt.
Laddnings lampan lyser inte.
Har mätt på generatorn och nu när jag tänker på det så mätte jag på kablen till amperelampan och där var också 11.52 volt, skall det vara det?
Generatorn är en bosch 55 ampere.
Skruvar mest Ford så det stämmer inte riktigt för mig :D
Kabeln från generatorn går till startmotorn innan den går till batteriet, skall den det?
Olliboll
 
Inlägg: 1
Blev medlem: 17 04 28, 6:31

Re: Laddar dåligt, Duett A - traktor -62

Inläggav Arne » 17 05 14, 11:09

Den bör ladda 13,7 - 14,2 V. Har den integrerat laddningsrelä eller separat laddningsrelä? Pröva att byta ut reläet och se om det blir någon skillnad.
Medlem nr: 271 i Svenska Volvo PV-klubben
Arne
 
Inlägg: 668
Blev medlem: 07 05 28, 8:57
Ort: Järvträsk/Tåme

Re: Laddar dåligt, Duett A - traktor -62

Inläggav Blomquist » 17 05 16, 9:34

Var mäter du någonstans? Om du mätt på generatorn, kunde det vara en bra idé att mäta efter reläet istället. Som Arne är inne på kan det var det som spökar.
Blomquist
 
Inlägg: 477
Blev medlem: 07 08 22, 9:40
Ort: Danmark




Återvänd till Elsystem, Instrument, Reglage

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster

cron